"Søde grundopskrifter" Mørk fast chokoladeganache

Opskriften giver ca. 330 g ganache

Fremgangsmåde
Kog fløden op og tag af varmen

Tilsæt hakket chokolade og lad det smelte sammen med fløden under omrøring
(hvis massen er for kold til at smelte chokoladen helt, sætter du den tilbage på lav varme og varmer under konstant omrøring med en dejskraber til massen er 35 grader og tager af igen).

Rør rundt til du har en homogen masse.

Tilsæt til sidst stuetempereret smør i tern lidt af gangen til du har en homogen masse igen.

Sættes på køl i bokse eller forme til helt afkølet.

Vend ganachen ud af boksen og skær i ønskede stykker med en varm kniv.

Anvendelsesmuligheder
Ganachen kan spises som den er, eller du kan arbejde videre på den.
Prøv evt. at dyppe den i tempereret hvid chokolade og drysse den med pulveriseret frysetørrede hindbær eller andet syrligt.